Hondenuitlaatservice

Kennismaking

Het begint allemaal met een kennismakingsgesprek. Hierin kunnen beide partijen hun wensen uiten. Wij bespreken o.a. de karaktereigenschappen, inentingen en gewoontes van uw hond. Desgewenst kunt u het busje zien en het is wel zo prettig om te weten aan wie u uw schat mee geeft en hierbij bedoelen wij niet uw huisraad(!).

Dan volgt er een wandeling op een afgesloten hondenuitlaatplek.
's Avonds bellen wij u om verslag te doen van dit eerste avontuur.

 

 

De bussen

De honden worden vervoerd in een comfortabele schone bus die speciaal uitgerust is voor honden. Dit betekend dat er anti-slip bekleding op de vloer is met kleden die elk weekend worden gewassen. Er zijn diverse benches en 2 gemeenschappelijke ruimtes. Ook is er een dakventilator, zachte ligkussens, wondenzalf, een EHBO-doos, een ramentikker en een brandblusser aanwezig. De honden worden dus geheel á la doggie-style vervoerd!

Veiligheid

Alle honden die met ons op pad gaan krijgen van ons een penning met het mobiele telefoonnummer van Jog That Dog er op. In de bus zitten de honden in benches om te voorkomen dat ze bij het openen van de deuren er allemaal tegelijk uitspringen.
Door diversen cursussen gevolgd te hebben (o.a. Ethologie en Instructeurscursus), zie ik dingen eerder ontstaan en kan daar op inspringen. Zo voorkom je een hoop ellende en blijft de sfeer in de groep goed.

 

De wandeling

Bij de aller eerste wandeling gaan we op weg naar een groot en gevarieerd uitlaatterein in Blaricum. Dit uitlaatterein is afgezet met hekken en heeft geen water. Het voordeel van dit afgezette terrein is dat we kunnen observeren hoe uw hond al loslopend in de groep mixt en of hij / zij ook bij de groep blijft. De tweede wandeling kan uw hond misschien al mee naar het bos. Op de heenweg kunnen de honden haast niet wachten om een uurtje heerlijk te ravotten. Lekker samen rennen, spelen maar bovenal genieten van de heerlijke buitenlucht. Dan gaan alle honden weer naar huis, zo druk als het op de heenweg was, zo rustig en voldaan zijn de honden nu achter in de bus. Thuis aangekomen worden de smeerpoetsen onder ons afgedroogd afgeleverd. Wij checken natuurlijk nog even of de waterbak goed gevuld is. Eventueel geven wij voer of medicijnen als dit met u is afgesproken.
Om goed in de roedel “ingeburgerd” te raken en blijven adviseren wij om uw hond minimaal twee keer per week mee te laten gaan.

Uitlaatplaatsen

Favoriete plekjes voor onze hondenuitjes zijn:

Blaricum: De Trappenberg, De Tafelberg, De Woensberg
Laren: Postiljon / Witte Bergen, Larense Heide 't Bluk
Huizen: Huizer Engh, 't Surfstrandje, Limitische heide
Hilversum: Spanderswoud
Baarn: Kasteel Groeneveld
Bussum: Bussumse heide
Lage Vuursche: Peijnenburg, achter kasteel de Hooge Vuursche en het bosbad

Wanneer

Wandeltijden:

ma, di, wo, do, vr: 09.30 – 10.30 uur

ma, di, wo, do, vr: 13.00 – 14.00 uur

 

Algemene voorwaarden

 

 

De hond moet redelijkerwijs luisteren en los kunnen lopen.

De hond mag geen agressief gedrag vertonen tegenover andere honden en / of mensen

Loopse teven en zieke dieren kunnen helaas niet met de groep mee.( Jog That Dog kan echter nimmer aansprakelijk worden gesteld voor het drachtig worden / zijn van een teefje.)

De wandeling duurt ± 60 minuten (exclusief haal / brengtijd).

Een strippenkaart is onbeperkt geldig.

De strippenkaart dient op de afgesproken plaats, duidelijk zichtbaar, neergelegd te worden.

Hondenuitlaatservice Jog That Dog kan niet aansprakelijk gesteld worden voor ziekten die uw hond tijdens de wandeling oploopt of veroorzaakt.

Jog That Dog is niet verantwoordelijk voor visrollerijen en poepeten c.q. het uitvomiteren daarvan op uw Perzische Tapijt.

Bij noodweer bijv. ijzel rijdt Jog That Dog niet. Uiteraard ontvangt u dan een telefoontje van ons. Bij onweer laten we de honden niet uit op het open veld maar indien mogelijk in de straat een korter rondje.

 

Volledige versie in PDF formaat.